Inimioare de cafea inghetata, cu lapte (Ice coffee)

de Patricia Iordache in Cafea, 28 Iul 2013 | 5037 vizualizari

 

ZIlele trecute bucatars Angyb a postat o imagine in care era un pahar plin cu cuburi de cafea congelata si lapte. Desi nu beau cafea, tare mult mi-a placut ideea si ce mi-am spus...daca are atata lapte, e si rece, afara e cald...merita sa incerc. Iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru inimioarele de cafea:
  • 2 lingurite zahar tos;
  • 2 lingurite cu varf de cafea (eu am pus Iacobs);
  • 250 ml apa.
  • Pentru restul preparatului:
  • 3 linguri frisca lichida;
  • 150 ml. lapte rece;
  • 6 inimioare de cafea inghetata;
  • putin zahar tos (pentru decorarea paharului)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare de cafea inghetata, cu lapte (Ice coffee):

Preparam o cafea la ibric, astfel. Punem apa sa fiarba, adaugam cafeaua si zaharul, amestecam si lasam sa se raceasca.

Strecuram cafeaua folosind o sita pentru ceai.

Luam o forma pentru cuburi de gheata (ce forma avem sau dorim) si turnam cafeaua in fiecare compartiment al formei.

Punem la congelator si lasam minim 4-5 ore (eu am lasat de seara pana dimineata).

Luam un pahar, si udam cu putina apa, marginea. Presaram zahar tos pe o farfurie si bagam marginea paharului in el astfel incat sa obtinem un decor frumos.

Punem in pahar 6 inimioare de cafea inghetata (in functie de  cat concentrata sau slaba vreti sa fie cafeaua), adaugam frisca lichida si laptele. Amestecam si servim.

 

TIPS-URI

1

Cuburile de cafea se vor topi treptat si vom avea astfel o cafea cu lapte, rece, tocmai buna pe caldura aceasta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare de cafea inghetata, cu lapte (Ice coffee)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Patricia Iordache 1

29.07.2013, 09:42

Costeo, Motanel...

Patricia Iordache 1

29.07.2013, 09:42

Angy, multumesc inca o data pentru poza postata! Altfel nu mi-ar fi trecut prin cap sa fac asa ceva.

simona72 1

29.07.2013, 21:24

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cafea spumoasa (espumoso de café)